Over ons

 

Brabant aan de slag is een burgerinitiatief om Brabant duurzamer te maken.

 
Met veel enthousiasme en energie werken wij als coöperatieve verenigingen aan de verduurzaming van Brabant. Dit doen we als vrijwilligers en waar nodig met professionele ondersteuning. Als verenigingen hebben we geen winstoogmerk en zorgen we voor betaalbare, onafhankelijke en lokale dienstenverlening.

We werken zoveel mogelijk met zorgvuldig geselecteerde lokale partijen. Zodoende de lokale economie te bevorderen en langdurige en constructieve relaties aan te gaan. Dat doen we niet alleen met leveranciers maar met veel maatschappelijke stakeholder. Want de verduurzaming van ’s-Hertogenbosch doe je niet alleen maar met iedereen!

Werkwijze

We blijven niet achter ons bureau zitten maar als burgers van ’s-Hertogenbosch gaan we in gesprek met betrokken burgers in de wijken. Zo krijgen we een goed beeld van wat er speelt in de buurt en wat de behoeftes zijn.

Op basis daarvan ontwikkelen we aanbod met lokale partners. Met een groep vrijwilligers doen we marktonderzoek naar goede technische oplossingen. Vervolgens zoeken we zelf naar geschikte bedrijven, liefst in ’s-Hertogenbosch of in de regio. Op basis van enkele interviews kiezen we één of meerdere leveranciers om een passend en simpel aanbod te maken voor de in eerste instantie leden van EC073.

Kwaliteit is van het grootste belang! We volgen daarom regelmatig onze leveranciers en doen steekproeven bij leden over de uitvoering van maatregelen. Op basis van deze input gaan we in gesprek met leveranciers om eventuele verbeteringen door te voeren.

De Partners

Energie Coöperatie 073
De Energie Coöperatie 073 is een coöperatieve vereniging van en voor inwoners van de gemeente 's-Hertogenbosch. Onze droom is om van 's-Hertogenbosch de eerste energieneutrale gemeente van Nederland te maken. We werken vanuit de volgende waarden: 1. Lokaal, 2. Samen, 3. Duurzaam, 4. Non-profit.
Klik hier voor meer informatie.

EnergieNul73
Energie Nul73 is een platform voor woningeigenaren in 's-Hertogenbosch die hun woning energieneutraal willen maken. Zij worden daarbij geholpen door bedrijven, organisaties en de gemeente's-Hertogenbosch. Laat u inspireren door deze koplopers en sluit u aan bij Energie Nul73!
Meer over Energie Nul73

Powered by: Gemeente ’s-Hertogenbosch