Isoleren en besparen

 

Door je huis beter te isoleren, woon je comfortabeler, zorg je voor minder CO2-uitstoot en dalen je vaste lasten. Als je spaargeld hebt, is woningisolatie een verstandige en rendabele investering. Ook als je geen spaargeld hebt zijn er mogelijkheden.

 

Warmteverlies

Een woning zonder isolatie verliest veel warmte via ramen, buitenmuren, het dak en via de vloer van de begane grond. Goede isolatie gaat dat tegen, waardoor de verwarming minder hard hoeft te stoken. En dat scheelt veel fossiele brandstoffen en stookkosten. Bovendien zorgt isolatie ervoor dat het comfortabeler wordt in huis.

Bijgaand voorbeeld gaat uit van gangbaar vrij hoog verbruik in een gemiddelde niet geïsoleerde woning. Uw eigen verbruik en situatie kan daar sterk van af wijken en dus ook de voor u geldende besparing kan anders zijn.

 

Tips woning isoleren

Een investering in Gevelisolatie rendeert als een spaarrekening met 12 procent rente. Ook andere isolatietypen hebben een goed rendement: Dakisolatie (9 procent), Vloer- en bodemisolatie (8 procent) en Dubbel glas (7 procent).
Kies isolatiemateriaal met een hoge isolatiewaarde, dat zorgt voor meer besparing. Vraag advies op maat, verbeter uw huis afgestemd op jouw persoonlijke situatie.
Neem je hele woning onder de loep voordat je een onderdeel gaat (laten) isoleren. Een specialist rond maatwerkadvies energiebesparing kan daarbij helpen.
Denk naast isolatie ook aan ventilatie: onmisbaar voor je gezondheid. Er zijn inmiddels vele mogelijkheden voor goede en toch energiezuinige ventilatie.
 

 

Voorkom vocht en comfort problemen: vraag advies

Heeft je woning meerdere isolatiemaatregelen nodig, dan wil je wellicht in fases gaan (laten) isoleren. Begin dan niet zomaar met de isolatie die de hoogste besparing oplevert, maar vraag deskundig advies - dat is belangrijk om vochtproblemen te voorkomen. Als je bijvoorbeeld HR++ glas plaatst in een woning die verder slecht is geïsoleerd, dan kan vocht neerslaan op koude buitenmuren of koude vloeren.

Als je een koude vloer hebt en alleen gevelisolatie toepast, wordt naar verhouding de vloer kouder! Als je goed gaat isoleren, maar geen aandacht aan ventilatie besteed kunnen er ook vochtproblemen ontstaan.

Een Maatwerkadviseur energiebesparing kan je hierover adviseren; de adviseur komt langs en geeft op basis van een inventarisatie van je woning een persoonlijk advies.