Energielabel checken

 

Een energielabel voor gebouwen laat zien hoe energiezuinig een woning, kantoor of ziekenhuis is. Ook vermeldt het energielabel welke energiebesparende maatregelen mogelijk zijn. Een energielabel is verplicht bij verkoop, verhuur of oplevering van woningen en gebouwen.

 

Energielabel checken en aanvragen

Wilt u weten welk energielabel uw woning heeft? Op www.energielabelatlas.nl vul uw postcode en huisnummer in en controleer of uw woning al een energielabel heeft.

Heeft u nog geen energielabel voor uw woning? Dan ontvangt u een voorlopig energielabel. U kunt dit voorlopige energielabel zelf online omzetten in een definitief label. Een definitief energielabel is verplicht bij verkoop, nieuwe verhuur en oplevering van woningen.

Aan de slag met je energielabel

Het voorbeeld geeft een indicatie van de effecten van maatregelen op het energielabel bij een oudere eengezins hoekwoning met een woonoppervlak van 96m².

Bron: www.energielabelvoorwoningen.nl, bewerking Milieu Centraal © maart 2015
 

Advies op maat?

Brabant aan de slag heeft met de gemeente ’s-Hertogenbosch een pool opgezet voor Keukentafelgesprekken. Je kunt als burger van ’s-Hertogenbosch een advies gesprek aanvragen voor maar € 10,-. In dit gesprek wordt op maat advies gegeven over wat je kunt doen met je woning.

Vraag nu een adviesgesprek aan